​​

Institut for Idrætsmedicin blandt verdens bedste til idrætsforskning

Institut for Idræt og Ernæring og Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital  er blandt verdens bedste forskningsmiljøer inden for ’Sport Science’, ifølge det internationalt anerkendte Shanghai Ranking.
Vent...


Foto: Jakob Helbig/Københavns Universitet​

- Det er med stor glæde, at vi kan konstatere at vores idrætsmedicinske forskning på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital som et led i Københavns Universitets samlede forskning på idrætsområdet til stadighed ligger højt placeret internationalt, og at specielt over de senere år har øget kvaliteten af vore publikationer. Mange af de nylige publikationer bidrager til den evidens baserede kliniske diagnostik og behandling som vores patienter modtager, siger professor Michael Kjær fra Institut for Idrætsmedicin.

der giver et overblik over verdens førende forskningsmiljøer inden for ’Sport Science’. Ud af mere end 300 universiteter fra hele verden indtager Institut for Idræt og Ernæring, sammen med Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital , i år tredjepladsen på den toneangivende internationale rangliste. 

Flest artikler i ’high impact’-tidsskrifter

På årets liste er Institut for Idræt og Ernæring og Institut for Idrætsmedicin opgjort som det forskningsmiljø, der publicerer flest artikler i de mest betydningsfulde videnskabelige tidsskrifter. Dette ligger i direkte forlængelse af forskningsmiljøernes strategi om ikke blot at publicere mange artikler. Ambitionen er også at publicere de bedste.

Kriterierne bag Shanghai Ranking

Ranglisten er baseret på fem forskellige kriterier inden for kvaliteten af forskning, mængden af forskning og internationalt forskersamarbejde. Ranglisten baserer opgørelsen på den samlede præstation over de seneste frem år – dvs. i år fra 2016 til 2020: 
1) Det samlede antal af udgivne videnskabelige artikler
2) Antallet af gange de udgivne artikler er citeret i andre videnskabelige artikler
3) Antallet af citater pr. udgivet videnskabelig artikel 
4) Antallet af artikler i de 25% mest betydningsfulde videnskabelige tidsskrifter
5) Procentdelen af videnskabelige artikler, der er resultatet af internationalt forskersamarbejde

​PÅ dette års liste er det Deakin University fra Australien, der ligger nr. 1 og Norges idrettshøgskole, der ligger nr. 2. 


Se den samlede Global Ranking of Sport Science Schools and Departments 2021 her. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor