Idrætsområdet i verdens absolutte elite

Institut for Idrætsmedicin er sammen med Institut for Idræt og Ernæring, København Universitet rangeret som verdens næstbedste forskningsmiljø inden for ’Sport Science’, ifølge Shanghai Ranking .​
Vent...

Foto: Colourbox

Professor Michael Kjær fra Institut for Idrætsmedicin glæder sig over resultatet.

- Vi er stolte over, at vi på idrætsområdet stadig ligger højt placeret internationalt. I Danmark møder vi stor interesse fra patienter til at indgå i forskningsforsøg. Det betyder, at vi både kan forske i, hvordan behandlingen virker og samtidig studere mekanismerne bag udviklingen af idrætsskader, siger Michael Kjær.

Blandt 460 universiteter fra hele verden er Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital sammen med Institut for Idræt og Ernæring, ​Københavns Universitet rangeret som verdens næstbedste forskningsmiljø inden for ’Sport Science’, ifølge det internationalt anerkendte Shanghai Ranking.

Ranglisten er baseret på forskellige kriterier for kvaliteten af forskning. Det gælder bl.a antal udgivne artikler, i de mest betydningsfulde tidsskrifter indenfor fagfeltet, hvor meget artiklerne er citeret i andre videnskabelige artikler og hvor meget samarbejde internationalt, det har genereret.