Henning Bliddal modtager prestigefuld pris

Han troede det var spam – men det var den største hæder, der kan tilfalde en forsker inden for sit felt.
Vent...

Professor Henning Bliddal Parker Instituttet Bispebjerg og Frederiksberg Hospital modtager prestigefuld pris.

- Det er toppen. Jeg er mest stolt af, at jeg kender nogen, der har indstillet mig, siger professor Henning Bliddal, der har modtaget den prestigefulde pris Livetime Achievement Award af OARSI - Osteoarthritis Research Society International, Det Videnskabelige Selskab for Artrose.

Prisen blev tildelt i Berlin. Henning modtog den for sin ekstraordinære indsats for at fremme viden inden for artrose (slidgigt) i knæet.
 
- Da jeg fik mailen fra selskabet tænkte jeg, at det var spam. Der gik lige et par timer, før jeg troede på det, siger Henning Bliddal der er leder Parker Instituttet. 

Han har arbejdet i mange år med at tilbyde patienter med gigt i knæene en relevant ikke-kirurgisk behandling. For hvis man har dårlige knæ, så er muligheden for at motionere meget reduceret, og man kan nemt blive fanget i en ond spiral, forklarer han. 
 
Artroseambulatoriet, som fysisk ligger på Frederiksberg Hospital, er det eneste sted i landet, som har et færdigstrikket program til denne gruppe patienter – ca. 10 procent af borgere over 55 år har gigt i knæene. 
 
- Det glæder mig, at al den forskning jeg har lavet, er blevet praktisk anvendelig i vores ambulatorium til gavn for de mange patienter, der døjer med dårlige knæ, siger Henning Bliddal.

Behandlingstilbuddet handler først og fremmest om at undgå, at man ikke bare sætter sig hen i en stol. Og består bl.a. af rådgivning om aktivitet og kost, vægttab om nødvendigt, samt løbende behandlinger af akutte forværringer i knæene.
 
Henning håber, at tilbuddet også kan brede sig til andre steder i landet.
 
Stort tillykke!
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor