​​​

Fugt og skimmelsvamp på to geriatriske afsnit

​Fem rum på hospitalet er taget ud af drift efter fund af fugt og skimmel.
Vent...

Det har både sneet og regnet meget i løbet af januar, og det har desværre resulteret i, at der er trængt meget vand ind på to geriatriske afsnit på Bispebjerg Hospital.

OBH Rådgivende Ingeniører har foretaget test for fugt og sporer efter skimmelsvamp, og i går torsdag den 1. februar viste resultaterne, at der er fugt i alle de sydvendte rum samt svampesporer i fem rum, der overskrider acceptable niveauer på det ene afsnit. De fem rum er naturligvis taget ud af drift. 

Hospitalsledelsen er nu i fuld gang med at finde andre lokaler, så patienter og medarbejdere fra afsnittet kan blive flyttet i løbet af den kommende uge.

Mikrobiologerne på Amager og Hvidovre Hospital har gennemgået data, der ikke viser tegn på, at der blandt patienter er øget forekomst af smitte med skimmelsvamp under indlæggelse. 

I dag fredag den 2. februar bliver der gjort intensivt rent på det afsnit, der er mest ramt og efter weekenden på det andet. Derefter bliver der løbende målt for fugt og skimmel.

Istandsættelsen tager tid
Arbejdet med at udbedre skaderne starter i uge 6 og betyder, at der vil blive støjet og svinet. Da alle de sydvendte rum skal affugtes og istandsættes, har direktionen besluttet, at hele afsnittet bliver ryddet, mens istandsættelsen står på. 

Region Hovedstadens Center for Ejendomme forventer, at det samlede arbejde kan tage flere måneder, før patienter og medarbejdere igen kan flytte tilbage til begge afsnit. 

Personale fra de to afsnit er tilbudt en ambulant tid hos hospitalets Afdeling for Arbejds -og Miljømedicin, hvis de oplever forbigående symptomer som hovedpine, træthed, let koncentrationsbesvær eller irritation i svælg og øjne.

Kontakt: Kommunikationschef Tanya Vorm tlf: 40 86 98 91
 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor