Forsker vinder pris for studie om overvægt hos børn

​​Nanna Julie Olsen fra Parker Instituttet har fået prisen for bedste abstrakt ved en stor international konference om børns ernæring og og vækst.

​Prisen “Obesity Best Nutrition and Growth Research Award” bliver uddelt som anerkendelse af unge forskeres arbejde indenfor 2 kategorier, hvor Nanna vandt i kategorien ”Fedme” for sit studie om at forebygge overvægt hos 2-6 årige børn.


  Nanna Julie Olsen (i midten) på podiet i Valencia. Foto: Regina Pinkas


- Jeg vandt prisen, fordi resultaterne er baseret på unikke data, og fordi jeg, sammen med medforfatterne, havde skrevet et godt resume af vores forskning. Prisen betyder, at vores resultater er blevet mere kendt, og kan være med til at give min forskning et skub fremad. Til prisen hører også et legat på 5.000 euro fra Nestle Nutrition Institute, som giver mig mulighed for at deltage i eksempelvis konferencer i udlandet, som jeg ellers ikke ville have finansiering til, siger postdoc og ph.d. Nanna Julie Olsen fra Parker Instituttets Enhed for Epidemiologisk Kostforskning.

Studiet handler om at forebygge overvægt blandt børn i alderen 2-6 år, som alle var normalvægtige ved projektets start, men som havde en forhøjet risiko for senere at blive overvægtige, fordi de enten var født med en høj fødselsvægt, af en mor der var overvægtig før graviditeten, eller af en mor med kort uddannelse. 

Stort set alle tidligere studier har inkluderet både normal- og overvægtige børn, og det betyder, at man ikke kan skelne i resultaterne, hvad der er forebyggelse af, at normalvægtige udvikler overvægt, og hvad der er behandling af de overvægtige børn. 

- Studiet er et af de første i verden til udelukkende at inkludere normalvægtige børn, og kan derfor bidrage med vigtig viden om, hvordan vi kan forebygge, at børn udvikler overvægt, siger Nanna Julie Olsen.

Fakta

  • Studiet udgår fra Enheden for Epidemiologisk Kostforskning på Parker Instituttet, og er lavet i samarbejde med statistiker Lars Ängquist, statistiker Peder Frederiksen, professor Erik Lykke Mortensen, og professor Berit Lilienthal Heitmann. 
  • Prisen blev uddelt på konferencen ”6th International Conference on Nutrition and Growth” , der er en international konference, der blev holdt i Valencia,om samspillet mellem ernæring og vækst (herunder udvikling af overvægt og fedme) blandt børn. 
  • Resultaterne fra studiet er sendt ind til the American Journal of Clinical Nutrition.


Redaktør