Erfarent team skal bygge fremtidens akuthospital på Bispebjerg

​Et internationalt konsortium ledet af Rizzani de Eccher skal bygge nye rammer for patientbehandlingen på Nyt Hospital Bispebjerg. Milliardkontrakten er netop blevet tildelt, og byggeriet kan nu gå i gang.

Vent...

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal bygges af et internationalt konsortium ledet af Rizzani de Eccher. Illustration: KHR, EYP, Arup.

​Gravemaskinerne har allerede gjort forarbejdet på byggegrunden, og om få år kan Bispebjerg Hospital åbne dørene til et nyt akuthospital for knap en halv million borgere i optageområdet. Det konsortium, der skal forvandle tegninger og planer til bygninger og inventar, er netop blevet tildelt den store kontrakt.

“Jeg har fulgt projektet i 10 år og er i dag en glad mand, fordi vi nu har fundet en samarbejdspartner til byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg. Vi kan nu begynde at glæde os til at se det realiseret, så vi kan give vores borgere den bedste behandling i en moderne udvidelse af det historiske hospital,” siger Lars Gaardhøj (S), der er medlem af regionsrådet og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe.

Det nye akuthospital på Bispebjerg er en 77.500 kvadratmeter stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse. Den skal medvirke til, at man i fremtiden vil opleve, at der er én indgang til hospitalet, at speciallægerne rykker tættere på akutbehandlingen, og at patienterne får et mere sammenhængende behandlingsforløb.

Gravemaskinerne har allerede gjort forarbejdet på byggegrunden, så den nye totalentreprenør kan påbegynde byggeriet. Foto: Byggeriets Billedbank

Tilfreds med udfaldet

Rizzani de Eccher er en af Italiens største entreprenører med dansk erfaring som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord. Firmaet har stor erfaring fra hospitalsbyggeri i hjemlandet. Underrådgivere er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, ATI Project, et italiensk arkitekt- og ingeniørfirma, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

”Vi er glade for at kunne give opgaven til det hold, der samlet set har givet det bedste tilbud – både i forhold til kvalitet, proces, organisation og pris,” siger projektchef Lene Stevnhoved fra Nyt Hospital Bispebjerg, der er projektorganisationen bag byggeriet af det nye akuthospital. Hun er tilfreds med udfaldet af forhandlingsrunderne.

”Begge de bydende konsortier har udvist stor seriøsitet og kompetence i forhandlingerne, ” siger hun og tilføjer: ”Corona-situationen har betydet lidt forsinkelser undervejs, men det har vi håndteret, og nu ser vi frem til for alvor at komme i gang med arbejdet.”

Projektchef Lene Stevnhoved, Nyt Hospital Bispebjerg.

Åbner i to faser

Byggeriet går i gang sidst på året og forventes at åbne for patienter i to faser i henholdsvis 2023 og 2025. Hospitalsdirektør Anne Jastrup ser frem til at kunne invitere patienter, pårørende og personale indenfor i det nye byggeri:

”Det er rigtig spændende, at vi snart kan kigge ud ad vinduet og følge bygningerne skyde op. Jeg glæder mig meget til, vi om få år kan åbne nogle helt nye rammer for, at vi kan møde den enkelte patients behov og styrke det allerede gode samarbejde på tværs af specialer, afdelinger og sektorer,” siger hun.

Visualisering af Ny Hospital Bispebjerg, som det vil se ud i 2025. Illustration: Friis & Moltke.