Danmarks første professorat i svær astma

​Celeste Porsbjerg er udnævnt til professor i svær astma ved Bispebjerg Hospital og Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

Vent...

Celeste Porsbjergweb.jpg

Professor Celeste Porsbjerg. Foto: Claus Peuckert

Det nye professorat, som er det første i Danmark inden for svær astma, skal sikre den bedste behandlingstandard for de sygeste astmapatienter. 
Celeste Porsbjerg forsker i sygdomsmekanismer ved svær astma og nye behandlinger og kommer fra en stilling som overlæge og klinisk forskningslektor. Celeste Porsbjerg er ansvarlig for svær astmaambulatoriet på Bispebjerg Hospital og tiltræder professoratet den 1. oktober 2018.

- Professoratet i svær astma er en rigtig vigtig styrkelse af behandlingen af de sygeste patienter med astma. Der findes i dag en række lovende nye behandlinger, og mange flere er på vej, og vi skal identificere de patienter, der kan have gavn af disse nye behandlinger. Det skal ske gennem omhyggelig og systematisk udredning i et stærkt tværfagligt team af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og diætist. Et set-up der allerede er etableret i svær astmaambulatoriet på Bispebjerg Hospital, og som jeg vil udbygge og samtidig understøtte, at denne model udbredes til andre afdelinger gennem vidensdeling, undervisning og guidelines, siger Celeste Porsbjerg.

Celeste Porsbjerg er desuden formand for det nyetablerede nationale Dansk Svær Astma Register. Den 1. august 2018 tiltrådte hun som centerchef for det kommende Center for Translationel Forskning på Bispebjerg Hospital. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor