Bispebjerg Hospital skifter vejnavne

​Fire nye vejnavne på Bispebjerg Hospital gør det nu muligt at GPS-navigere sig helt hen til døren. 

Fremover vil besøgende på Bispebjerg Hospital færdes på Nielsine Nielsens vej, Esther Ammundsens Vej, Ebba Lunds Vej og Elise Sørensens Vej. De nye vejnavne er et supplement til indgangsnumrene, som forbliver uforandret.

Med de nye vejnavne og unikke adresser for hver afdeling, kan man nu indtaste adressen i en GPS og blive ledt helt hen til døren. Der er også taget hensyn til byggeriet af det nye Akuthus på Bispebjerg , og når det står klar i 2023, er adressen Elise Sørensens Vej 1.

"Denne nye mulighed giver vores patienter og pårørende et ekstra hjælperedskab til at finde sikkert frem til den rette afdeling på hospitalet nu og i fremtiden" siger hospitalsdirektør Anne Jastrup, som glæder sig over fremskridtet.

Regeringen har bedt kommunerne om at sikre, at alle offentlige indgange har en adresse, som kan tastes ind i en GPS. Derfor har Københavns Kommunes Vejnavnenævn navngivet fire veje med tilhørende unikke adresser på Bispebjerg Hospital - vejnavne som alle refererer til kendte og betydningsfulde kvinder.

Find vej på Bispebjerg Hospital

Læs mere om, hvordan du kan finde vej her

Fakta om kvinderne bag navnene:


  • Nielsine Nielsen (1850-1916): Danmarks første kvindelige læge.
  • Ebba Lund (1923-1999): Virolog, forskning især virusinfektioner hos pattedyr. Professor medlem af Videnskabernes Selskab og Carlsbergfondets direktion. Modtog desuden Ebbe Munchs hæderspris for sin indsats under jødetransporterne i 1949.
  • Esther Ammundsen (1906-1992): Læge, medicinaldirektør og første kvindelige stadslæge i København.
  • Elise Sørensen (1903 – 1977) Sygeplejerske og opfinder af kolostomiposen.
Redaktør