Nikoline Sarsgaard Klausen får hæderspris

​​Fredag den 19. maj modtager sygeplejerske Nikoline Sarsgaard Klausen den internationale Florence Nightingale-pris for sin helt særlige indsats i katastrofeområder rundt omkring i verden. Det er den fornemste udmærkelse, en sygeplejerske kan få.

Nikoline Sarsgaard Klausen i Sydsudan.

Gennem Læger Uden Grænser har Nikoline Sarsgaard Klausen været udsendt til flygtningelejren i Maban i Sydsudan og arbejdet i nærområderne ved byen Fallujah i Irak, hvor hun har ydet medicinsk nødhjælp, startet sundhedsklinikker op og oplært det lokale sundhedspersonale. Det er blandt andet for den indsats, hun har ydet i de to lande, som har ført til, at hun nu står overfor at skulle hædres med den fornemme pris.

Nikoline Sarsgaard Klausen er selv meget ydmyg omkring udmærkelsen, og det har aldrig været ønsket om at opnå en hæderspris, der har drevet hende.
- Jeg er selvfølgelig både glad og stolt over som forholdsvis ny sygeplejerske at være blevet indstillet og tilmed opnå en pris som denne, og det er dejligt med et anerkendende klap på skulderen fra et højere plan. Men samtidig er det vildt underligt pludselig at få så meget opmærksomhed. Og en pris har aldrig været et mål i sig selv for mig. Som person falder det mig meget naturligt at udføre frivilligt og humanitært arbejde. Det ligger simpelthen i min ånd, og det er det, der primært driver mig, fortæller Nikoline Sarsgaard Klausen.

Nikoline Sarsgaard Klausen er ved at uddanne sig til anæstesisygeplejerske i en rotationsstilling på Bispebjerg Hospital, men har også tidligere arbejdet på Bispebjerg Hospital.

Nikoline Sarsgaard Klausen på Anæstasiafdelingen på Bispebjerg Hospital.

Læs mere om Nikoline Sarsgaard Klausen og hendes oplevelser rundt omkring i verden. (Link virker muligvis ikke i Internet Explorer, men i Chrome).