Hospitalets køkken ramt af produktionsstop

​Fødevarestyrelsen har anbefalet et to gange 24-timers stop for produktionen i Køkkenet på Bispebjerg Hospital, hvor der her til morgen blev fundet en rotte. Patienternes mad blev desværre forsinket.

En medarbejder i hospitalets køkken opdagede i morges en rotte i området for produktion af kold mad. Rotten blev inddæmmet og efterfølgende slået ihjel af kommunens skadedyrsservice. Rotten var kommet ind af et afløb, hvor en gulvrist ikke var sikret mod rotter. Afløbet er nu spærret. En rottehund har efterfølgende afsøgt området og ikke fundet noget mistænkeligt.

Mad til patienterne forsinket
Hændelsen betød beklageligvis, at patienternes middagsmad blev forsinket og yderligere forsinket af et lokalt strømsvigt. Maden blev dog bragt ud i løbet af eftermiddagen.

Planen er at starte produktionen op igen så hurtigt som muligt alt afhængig af anvisningerne fra Fødevarestyrelsen, der indtil videre har anbefalet et produktionsstop på to gange 24 timer.

Rengøring med hjælp fra skadedyrsservice er i gang, og alle anvisninger fra Fødevarestyrelsen bliver fulgt. Hele køkkenet skal tømmes og testes natten over for spor af flere rotter, ligesom alle fødevarer fra normal produktion fjernes til destruktion.

- Vi beklager hændelsen dybt, og jeg forsikrer, at der bliver arbejdet på højtryk, så patienterne kommer til at mærke så lidt som muligt til situationen. Der bliver taget hånd om dem, og de får serveret mad i morgen til sædvanlig tid. Det er ikke sket før, at vi har haft rotter i Køkkenet, siger køkkenchef Michael Allerup Nielsen.

Kontaktperson:
Køkkenchef Michael Allerup Nielsen, telefon 22 79 49 57, e-mail: michael.allerup.nielsen@regionh.dk