Henrik Palm ny ledende overlæge

​Overlæge Henrik Palm skal sammen med den ledende oversygeplejerske stå i spidsen for hospitalets ortopædkirurgiske afdeling, der behandler patienter med sygdomme og skader i knogler og led – en afdeling med 300 ansatte, 83 sengepladser samt 7.300 operationer og 32.000 ambulante besøg hvert år.


Henrik Palm, ny ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling. (Foto: Claus Peuckert)

Henrik Palm kommer fra en stilling som leder af Hoftefraktur Enheden på Hvidovre Hospital og har derudover i en årrække både nationalt og internationalt været en særdeles stærk og engageret repræsentant for ortopædkirurgien.

Henrik Palm har 15 års erfaring som klinisk læge. Han er klinisk lektor og dr.med. og har i 14 år været beskæftiget med klinisk forskning, primært inden for hoftefraktur. Han har store ambitioner for Ortopædkirurgisk Afdeling: 

- Som leder har man pligt til at skabe en afdeling, hvor medarbejderne har det godt, og hvor man har indflydelse og kan indfri sine ideer og mål. Vi skal sammen skabe resultater, vi kan være stolte af. Medarbejdere, der trives, udfører deres arbejde mest optimalt til gavn for patienterne, siger Henrik Palm.

Han lægger også stor vægt på at skabe tid og rum til forskning og uddannelse i afdelingen og at blive ved med at udvikle samarbejdet med de mange andre afdelinger, som de ortopædkirurgiske patienter kommer i berøring med.

Henrik Palm har blandt andet repræsenteret ortopædkirurgien som bestyrelsesmedlem i Dansk Ortopædisk Selskab, formand for Region Hovedstadens Videnscenter for hoftebrud samt President for Fragility Fracture Network, en global forening om osteoporotiske frakturer, hvis ambition er at bedre behandling og forebyggelse ikke mindst i udviklingslandene.

Henrik Palm starter i den nye stilling den 1. februar 2018.
Redaktør