Forskere og politikere bytter job for en dag

​Formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg Christine Antorini (S) var mandag en hel dag i praktik på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital for at få indblik i hospitalets forskningsmiljø.

Udvalgsformanden var inviteret på besøg af Tine Jess, professor og leder af hospitalets Afdeling for Klinisk Epidemiologi.

- Formålet med praktikken er at bygge bro mellem forskere og politikere. Forskningsverden må ikke være utilnærmelig for de politikere, der bærer ansvaret for at træffe de bedste politiske beslutninger for Danmark som videnssamfund. På samme vis har jeg været med Christine på arbejde i Folketinget en hel dag, og det var utroligt berigende og har givet meget større forståelse for politikernes rammer at agere indenfor. Jeg håber, Christine får en lignende oplevelse ud af praktikken blandt forskerne, siger Tine Jess.

Antorini-i-praktik-foto-Søren-Høgh-Hansen550.jpg

Hos professor Michael Kjær på Institut for Idrætsmedicin hørte Christine Antorini blandt andet om de typiske skulderskader, som instituttet forsker i og behandler for. Fra venstre: Michael Kjær, Tine Jess, Christine Antorini. Foto: Søren Høgh Hansen

Idræt, kost og hjerner på programmet
Ud over besøg på Afdeling for Klinisk Epidemiologi besøgte Christine Antorini også forskningsansvarlig vicedirektør Kurt Espersen, professor Berit Heitmann, Kostforskningsenheden, Parker Instituttet, og professor Bente Pakkenberg, Neurologisk Afdeling.

Initiativet til praktikordningen kommer fra Det Unge Akademi (www.youngacademy.dk), som Tine Jess er medlem af. Det sker efter inspiration fra lignende ordninger mellem de unge akademier og parlamenterne i England og Sverige. Akademiet er stiftet af Det Kgl. Videnskabernes Selskab i 2011 som et særligt forum for landets yngre topforskere (<40 år).