De sidste på Sundhedsplatformen

​​Lørdag den 20. maj tager Bispebjerg og Frederiksberg Hospital den fælles elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen, i brug. Det sker kl. 3 om natten, hvor hospitalet går på platformen sammen med Region Hovedstadens Psykiatri og Steno Diabetes Center som de sidste i Region Hovedstaden.

​Fototekst: Bispebjerg og Frederiksberg Hospital indfører den fælles elektroniske patientjournal, Sundhedsplatformen den 20. maj. Fotograf Claus Peuckert.

Omstillingen betyder, at hospitalet modtager færre patienter i weekenden den 19. og 20. maj, så personalet får ro til at komme godt over på det nye system. Patienter vil blive henvist til et af de øvrige hospitaler i regionen, alt efter hvilken behandling der er brug for.

- Overgangen til Sundhedsplatformen betyder tekniske udfordringer og mere ventetid i de første uger. Vores patienter kan forvente, at ambulatoriebesøget vil tage lidt længere tid end normalt – det håber vi, at vores patienter har forståelse for, siger vicedirektør Kurt Espersen, som forsikrer, at patienter kan være trygge ved, at de bliver behandlet med det samme, hvis det er akut og livstruende.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital vil i de følgende to uger fra den 20. maj gå gradvist tilbage til fuld aktivitet. I den periode bliver hospitalet aflastet af nogle af de andre hospitaler i Region Hovedstaden.

Fra 30 gamle til én ny sammenhængende løsning

Sundhedsplatformen er et gigantisk forandringsprojekt for personalet. Det er en meget kompleks proces at erstatte op til 30 systemer med én samlet, elektronisk patientjournal.

Forud er gået en lang og hård forberedelsesproces for de 3.500 ansatte på hospitalet for at blive klar til et helt nyt journalsystem, hvor især læger, sygeplejersker og sekretærer skal arbejde og organisere sig på nye måder. For et år siden blev Sundhedsplatformen indført på Herlev og Gentofte Hospital, så kom Rigshospitalet på i november og derefter Amager og Hvidovre, Bornholm og Nordsjællands Hospital i marts måned i år.

- Med de erfaringer, der allerede er fra de andre hospitaler, ved vi, at det er en hård og slidsom proces for hele organisationen. Erkendelsen er, her et år efter det første hospital gik på, at det tager længere tid at komme op på fuld drift, end der var regnet med til en begyndelse. Heldigvis fremstår udfordringerne med det nye system i dag tydeligere og skarpere prioriteret end for de hospitaler der er gået på før os. Og derfor har der også været arbejdet mere målrettet med dem nu - det går heldigvis den rigtige vej, siger vicedirektør Kurt Espersen.