Blodprøvetagning i Pilestræde flytter til Vester Farimagsgade

​Fra den 30. marts 2017 er det ikke længere muligt for patienter i københavnsområdet at få taget blodprøver og optaget EKG i Ambulatorie for Prøvetagning i Pilestræde. I stedet skal de fremadrettet tage til Vester Farimagsgade 3, hvor et nyt Ambulatorie for Prøvetagning åbner i nye flotte lokaler den 5. april 2017.


Foto: Claus Peuckert.

Samtidig får ambulatoriet i Vester Farimagsgade og ambulatorierne på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital nye fælles åbningstider. Det gør det mere overskueligt for de 900 patienter, der dagligt får taget blodprøver, at vælge hvilket af de tre prøvetagningsambulatorier, de vil besøge.

- Flytningen af prøvetagningsambulatoriet til Vester Farimagsgade 3 og de nye åbningstider berører 900 patienter i København og på Frederiksberg, da prøvetagningsambulatorierne både besøges af patienter, som har deres praktiserende læge i disse områder og af patienter, som er i behandlingsforløb på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, siger ledende bioanalytiker Helle Brunsgaard Larsen.  

Sidste åbningsdag for Ambulatorie for Prøvetagning i Pilestræde 65, 1112 København K er den 29. marts 2017.  Den 5. april 2017 åbner ambulatoriet i nye flotte lokaler på Vester Farimagsgade 3, 3. sal, 1606 København V. 

Prøvetagningsambulatoriet har tidligere været en del af Region Hovedstadens Elektive Laboratorium (RHEL), og mange praktiserende lægers patienter får derfor taget deres blodprøver og optaget EKG her. I dagene 30. marts til 4. april henvises patienterne til Region Hovedstadens øvrige prøvetagningsambulatorier. 

Der er i alt tilknyttet tre prøvetagningsambulatorier til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som ligger på henholdsvis Bispebjerg Hospital, Frederiksberg Hospital og i indre by København. Fra den 1. april 2017 får alle prøvetagningsambulatorier nye og ens åbningstider, så patienterne tilbydes samme muligheder, service og behandling i alle prøvetagningsambulatorierne. 

De nye åbningstider er:   
Mandag kl. 07.45 – 14.30
Tirsdag kl. 07.45 – 14.30 
Onsdag kl. 06.30 – 14.30
Torsdag kl. 07.45 – 17.30
Fredag kl. 07.45 – 14.30

FAKTA 

  • Prøvetagningsambulatorierne hører under Klinisk Biokemisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Afdelingen udfører blodprøvetagning, optagelse af EKG (elektrokardiogrammer) og analysering af patientprøver i afdelingens laboratorie. Laboratoriet analyserer prøver for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, for praktiserende læger og speciallæger i København og på Frederiksberg (optageområderne Byen og Frederiksberg) samt for andre hospitaler og samarbejdspartnere.  

  • Afdelingen leverer cirka ti millioner analysesvar om året, og moderne teknologi i afdelingens laboratorie sikrer præcise analyseresultater på patientprøverne med hurtig svarafgivelse. I løbet af et år har afdelingens ansatte kontakt med cirka 350.000 patienter.
 


Redaktør