Bispebjerg-forsker løber med Disputatsprisen 2016

​Det Medicinske Selskab i København uddeler tirsdag den 25. april Disputatsprisen 2016 til professor, dr.med. Simon Francis Thomsen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hans doktordisputats om tvillingestudier af astma og allergi – et disputatsarbejde, som udgår fra hospitalets lungemedicinske afdeling – er dermed kåret til den bedste medicinske doktordisputats på Københavns Universitet i perioden 2013-2015.

I doktordisputatsen undersøger Simon Francis Thomsen årsag og fællestræk ved såkaldte immuninflammatoriske sygdomme, såsom astma og allergi, diabetes og fedme - sygdomme, som flere og flere rammes af, uden at man har kunnet fastslå de præcise årsager til stigningen.

Tegn på fremragende videnskabelig indsigt
Disputatsprisen er indstiftet i 2011 af Det Medicinske Selskab i København. Den uddeles hvert 3. år til læger, som gennem deres doktordisputats har vist fremragende videnskabelig indsigt og modenhed, og som på ekstraordinær vis har bragt videnskaben et væsentligt skridt videre. Prisen er på 100.000 kroner, hvoraf halvdelen er personligt, mens den anden halvdelen skal gå til forskning.

Simon Francis Thomsen er i dag konstitueret ledende overlæge på Hudafdelingen (Dermato-Venerologisk Afdeling og Videncenter for Sårheling), Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.