Tjek dine lunger på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

​​Hvis du oplever, at du er i dårlig form, og i længere tid har været plaget af hoste, åndenød, pibende eller hvæsende vejrtræning, bør du få tjekket dine lunger. Det kan du onsdag den 16. november 2016, når Bispebjerg og Frederiksberg Hospital holder åbent hus i anledning af den Internationale Lungedag.

Det sker på Bispebjerg Hospital
Bispebjerg Hospital tilbyder, at du kan få målt din lungefunktion (pusteprøve), tale om rygestop og eventuelt tale med en læge, hvis du har behov for det. Tilbuddet kræver ingen tilmelding.

Det foregår fra kl. 10.00 - 13.00 i forhallen, indgang 60, Bispebjerg Hospital, Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV.

Det sker på Frederiksberg Hospital
På Frederiksberg Hospital vil der på Lungedagen være åbent hus fra kl. 15.00 – 18.00. Her kan du få målt din lungefunktion, få råd og vejledning om røg og KOL og få målt din kulilte og få råd og vejledning om kommunens motionstilbud af en motionsvejleder.

Det er Frederiksberg Sundhedscenter og Lungeambulatoriet på Frederiksberg Hospital, der står bag arrangementet.

Det foregår på Frederiksberg Hospital, Lungeambulatoriet, Vej 2, indgang 1 i stuen, Nordre Fasanvej 57, 2000 Frederiksberg.

Af hensyn til de øvrige ambulante aktiviteter på hospitalet, beder vi dig om først at møde op kl. 15.

En hjælp for mange til at styrke lungefunktionen
Den internationale Lungedag er hvert år en hjælp for mange til at komme i gang med aktiviteter eller behandling, der styrker deres lungefunktion – og dermed også starten på et bedre liv.

Ca. 1. million danskere lider i større eller mindre grad af fx astma, KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) eller en sjælden lungesygdom. Men alt får mange ved ikke, at de er syge. På Lungedagen onsdag den 16. november 2016 tilbydes alle danskere at få et gratis lungetjek, når Danmarks Lungeforening sammen med apoteker, kommuner, hospitaler og praktiserende læger over hele landet deltager i missionen for SUNDERE LUNGER.

Lyt til dine lunger
Åndenød, hoste og følelsen af ikke at ’have luft nok’ er nogle af de symptomer, man kan opleve, hvis man lever med en lungesygdom, der ikke er blevet opdaget. En lungefunktionstest, kan hurtigt afsløre, om man har en lungesygdom, eller om man er i farezonen for at få en lungesygdom.

Læs mere om Lungedagen på www.lunge.dk/lungedag