Stor bevilling skal stoppe blødning i hjernen

​Forskere fra Bispebjerg Hospital har fået 1,6 millioner kroner i støtte fra VELUX FONDEN til et ph.d.- projekt, der skal forebygge fortsat blødning hos patienter, der bliver indlagt med en hjerneblødning.

​Christian Ovesen skal i treårigt projekt undersøge, hvordan man kan forebygge fortsat blødning hos patienter, der er blevet indlagt med hjerneblødning. Foto: Søren Høgh Hansen.

Bevillingen er givet til professor Hanne Christensen og stud.med. Christian Ovesen fra Neurologisk Afdeling, der nu kan gå i gang med et projekt, der bygger videre på deres tidligere forskningsresultater. Resultaterne viser, dels at det er muligt at identificere netop de patienter, hvis blødning vil fortsætte under indlæggelsen, og dels at der er et tidsrum, hvor blødningerne vokser, og hvor man har mulighed for at sætte ind med medicinsk behandling.

- Vi er utrolig glade for bevillingen. Det er et af de projekter, som vi gennem lang tid har bygget op til, og som – hvis vores antagelser er rigtige - hurtigt kan blive indført i klinikken og dermed gøre en stor forskel for de meget alvorligt syge patienter med blødning i hjernen, siger Hanne Christensen.

Professor Hanne Christensen2 - Foto Søren Høgh Hansen.jpg

Professor Hanne Christensen fra Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital har modtaget den store bevilling fra VELUX FONDEN. Foto: Søren Høgh Hansen

Bevillingen fra VELUX FONDEN går til Christian Ovesens treårige ph.d.-projekt, hvor en lang række patienter, der bliver indlagt med tegn på, at blødningen i hjernen vokser, enten bliver behandlet med blødningsstandsende medicin eller placebo.