Spot på dyb hjernestimulation

​Se med i aften, når DR Sundhedsmagasinet sender om Deep Brain Stimulation - en særlig avanceret behandling til patienter med svær Parkinsons sygdom, som udføres i samarbejde mellem Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital og Rigshospitalet.

​Nogle patienter med svær Parkinsons sygdom oplever, at den medicinske behandling ikke længere virker, som den skal. De kan have gavn af særlig avanceret operation, kaldet deep brain stimulation (DBS), på dansk: dyb hjernestimulation.

I aften tirsdag d. 19. april kl. 21.55 på DR1 kan du i Sundhedsmagasinet v. Peter Q. Geisling se, hvordan oper ation og behandling foregår.
Du kan varme op til programmet ved at se Bispebjeg Hospitals VIDEN+ video om DBS fra Neurologisk Afdeling her:
​​

​Neurologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er et af de kun to steder i Danmark, der kan tilbyde behandlingen. Det sker i samarbejde med Neurokirurgisk Afdeling på Rigshospitalet, hvor patienterne opereres.