Røntgenafdelingen på Frederiksberg Hospital opruster

​Et nyt initiativ på Frederiksberg Hospital skal forbedre servicen til Regionens borgere, hvis der er behov for en hurtig tid til en røntgenundersøgelse, CT-skanning eller ultralyd. Indsatsen er et led i regeringens strategi for at styrke indsatsen mod kræft.

Røntgenafdelingens allerede eksisterende drop-in ordning for regionens borgere bliver udvidet til at gælde fra kl. 08.00 til 15.00, og som noget helt nyt bliver afdelingen centrum i hele regionen for CT-skanninger af lunge og CT-skanninger og ultralyd af mave. Fremover kan praktiserende læger i hele regionen nemlig sende patienter til røntgen, CT-skanning og ultralyd til hospitalet på Nordre Fasanvej, og ringe, hvis de har brug for specialistrådgivning:

- Vi ser frem til at udvide vores service for hele regionen og bidrage til, at borgere kan komme hurtigt til en undersøgelse. For alle de henvisende læger i regionen har vi som et særligt initiativ nu også oprettet en specialistrådgivning, hvor de kan ringe direkte til hospitalet og tale med en radiolog og få vejledning og svar på spørgsmål, siger ledende overradiograf Jan Bovin.

Styrket indsats mod kræft

Ordningen om CT-skanninger af lunge og CT-skanninger og ultralyd af mave er et led i regeringens strategi for at styrke indsatsen mod kræft. Tilbuddet gælder blandt andet patienter, der har behov for at få deres symptomer afklaret, men hvor patienten ikke opfylder kriterierne for henvisning til de såkaldte pakkeforløb for kræft.

Flere drop-in tider

Fordelen med drop-in tilbuddet er, at patienterne selv kan vælge at droppe forbi Røntgenafdelingen på Frederiksberg Hospital, når det passer ind i deres kalender, fx på vej til arbejde, eller når de har en fridag. 

- Drop-in ordningen har med succes kørt i et stykke tid, og derfor har vi valgt at udvide drop in tiderne til at gælde fra mandag til fredag fra kl. 08.00 til 15.00, hvor vores erfarne medarbejdere står klar til at tage imod patienterne, siger Jan Bovin. 

Drop-in røntgenundersøgelserne foregår: 

Frederiksberg Hospital
Nordre Fasanvej 57, Vej 4, indgang 5
2000 Frederiksberg
Mandag til fredag kl. 08.00 – 15.00

Der er nemmest at komme hurtigt til om morgenen fra kl. 8 – 10 og fra kl. 14 – 15 om eftermiddagen. Midt på dagen er der risiko for lidt ventetid. 


Redaktør