Ny ledende overlæge i Abdominalcenter K på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Lars Tue Sørensen bliver sammen med oversygeplejersken leder af Abdominalcenter K med 310 ansatte, 94 sengepladser og 20.000 ambulante besøg hvert år. Her behandles patienter med mave- og tarmsygdomme både medicinsk og kirurgisk. Et sted som er kendt for sin høje tilfredshed både blandt patienter og medarbejdere.

​Lars Tue Sørensen er ansat som ny ledende overlæge i Abdominalcenter K på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Foto: Fotograf Claus Peuckert

​Lars Tue Sørensen er speciallæge i kirurgi, overlæge fra 2010, og karrieren startede også på Afdeling K, da han som ung student i 1992 skrev prisopgave og engagerede sig i udviklingen af det personlige lægesystem i afdelingen. Efter kandidateksamen i 1994 kom han tilbage til afdelingen på Bispebjerg, og senere stod han i spidsen for et større forskningsprojekt, som førte til to disputaser. Projektet handlede om, hvordan rygning påvirker sårheling og risikoen for komplikationer efter kirurgi. I 2013 blev han dr.med. og dr.pharm. og er nu i gang med en Master i offentlig ledelse (MPG) ved Copenhagen Business School.

Ambitionerne er fortsat høje, når man spørger Lars Tue Sørensen, for Abdominalcenter K skal være førende inden for kirurgisk behandling af tarmkræft. Og den høje faglige kvalitet inden for bugvægsrekonstruktion, avanceret behandling af galdestenssygdomme, kikkertundersøgelser, inflammatoriske tarmsygdomme og leversygdomme skal fastholdes.

Den nye ledende overlæge tør tænke nyt og er åben over for nye måder at organisere arbejdet på, så kvaliteten af patientforløbene styrkes på tværs af afdelinger og sektorer. Kompetencer der helt sikkert bliver brug for i fremtiden og i udviklingen af konceptet for den patientansvarlige læge.