Kirurgien på Frederiksberg Hospital flytter

​I disse dage kører flyttebilerne fra Frederiksberg til Herlev og Gentofte Hospital og Bispebjerg Hospital. Det er de kirurgiske funktioner fra Frederiksberg, der flytter.

Konkret betyder det, at ortopædkirurgien flytter til henholdsvis Bispebjerg Hospital og Herlev og Gentofte Hospital, og urologien flytter til Herlev og Gentofte Hospital. Med i flytningen er også operations- og anæstesifunktioner, og omkring 250 medarbejdere får ny arbejdsplads.

- Den høje faglighed og patienttilfredshed har altid været et stærkt særkende for kirurgien på Frederiksberg Hospital. Den bringer vi nu godt videre til vores samarbejdspartnere, og jeg er sikker på, takket være dedikerede og dygtige ledere og medarbejdere, at service og kvalitet i behandlingen er på samme høje niveau de nye behandlingssteder, siger hospitalsdirektør Janne Elsborg Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

- Vi har længe set frem til at kunne byde patienter og pårørende velkommen i nye rammer. Samtidig har vi set frem til at kunne byde mere end 160 nye kolleger velkommen - efter et stort fælles forberedelsesarbejde, siger vicedirektør Pernille Slebsager Herlev og Gentofte Hospital.

Bispebjerg Hospital er klar til at tage imod

- Bispebjerg Hospital har forberedt indflytning af ortopædkirurgien fra Frederiksberg, og har udvidet med operationsfaciliteter, sengestuer og et større ambulatorium i Ortopædkirurgisk Afdeling M, siger Janne Elsborg og fortsætter:

- Afdelingen byder borgere fra Frederiksberg og alle nye kolleger velkommen. Jeg ved der er gjort et kæmpe forarbejde på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor medarbejderne har været på studiebesøg hos hinanden for at få det bedste med ind i de nye enheder, så både borgere og kommende medarbejdere kan føle sig ventet og velkommen.

Herlev og Gentofte Hospital er også klar

- Med indflytningen af urologien fra Frederiksberg etablerer vi en af Europas største urologiske afdelinger med funktioner på både Herlev og Gentofte, siger Pernille Slebsager og fortsætter:

- Indflytningen af både ortopædkirurgi og urologi vil styrke Gentoftes rolle som et center for planlagt kirurgi i Region Hovedstaden – og vi glæder os over, at de flotte og næsten nye operationsfaciliteter på Gentofte nu i højere grad kommer i anvendelse.

På Gentofte Hospital flytter ortopædkirurgien ind i den eksisterende ortopædkirurgiske afdeling, som er udvidet med både flere sengestuer og ambulatorier. Urologien flytter ind i den helt nyistandsatte Sydfløj, som er indrettet til formålet med både nye sengestuer og ambulatorier.

Flytningen sker som led i Region Hovedstadens Hospitalsplan.