Hvad sker der med din krop, hvis du falder i koldt vand, og er vinterbadning farligt?

​Hvis du vinterbader eller falder over bord om vinteren får du et koldvandschok. Du begynder at trække vejret alt for hektisk, du kan besvime og i værste fald drukne.  Mød op på Bispebjerg Hospital og hør om, hvordan din krop påvirkes i de første minutter af et koldvandschok, og hvad du skal gøre, hvis du vil vænne dig til det kolde vand.

​En kold fornøjelse: Som led i forskningsprojektet bliver en forsøgsperson sænket ned i iskoldt vand, mens forskerne foretager en lang række målinger. Foto: Claus Peuckert.

Koldvandschok er kroppens automatiske refleks og kan ikke kontrolleres af din viljens magt. Hør om, hvordan din krop påvirkes i de første minutter af et koldvandschok, og hvad du skal gøre, hvis du vil vænne dig til det kolde vand.

Forskerne ved Anæstesiafdelingen har lavet præcise målinger af, hvad der sker i kroppen ved koldvandchok: Puls, blodtryk, vejrtrækning, hjernens gennemblødning og iltmætning har givet viden om selve mekanismen bag chokket, og om det – som det tidligere har været hævdet – kan være farligt at vinterbade.

​Foredraget holdes af overlæge Bo Belhage fra Anæstesiafdelingen.
Anæstesiafdelingen arbejder med bedøvelse, behandling af smerte og forgiftning og intensiv pleje af syge.

Tid:
Torsdag den 28. april
Kl. 16.30 – 17.15
Sted:
Uddannelsescenter
Indgang 50
Bispebjerg Hospital
Bispebjerg Bakke 23
2400 København NV
Find vej på hospitalsområdet:
Du kan med fordel benytte indgangene til hospitalet fra Tuborgvej.
Se kort over Bispebjerg Hospital (pdf-dokument, åbner i nyt vindue)​
​​

Kom og hør Bo Belhage, der er overlæge og forsker på Bispebjerg Hospital. Foto: Claus Peuckert.