Er fedme noget helt andet, end det vi tror?

​Når man er fed, har man over lang tid hobet for meget fedtstof op i kroppen. Mon ikke de fleste mener, at de fede da bare har spist for meget og rørt sig for lidt, og at problemet sagtens klares med at lukke munden og lette sig fra sofaen?

Mød vores internationalt anerkendte fedmeprofessor Thorkild Sørensen ​på Frederiksberg Hospital.​

​Foto: Søren Høgh Hansen

Det er sådan set både rigtigt og forkert. Meget tyder på, at den fedes krop af al magt vil være fed, og hvorfor den vil det, er en gåde. Fedme er farligt for helbredet, hedder det sig, men hvorfor er det overhovedet et problem, kan man med god grund spørge om.

Det er nemlig lidt af en gåde, for det ophobede fedt er ikke farligt i sig selv. Det er faktisk en fantastisk god opfindelse fra naturens side, der hos mange dyr er livsnødvendig - men hvorfor så ikke også hos os mennesker?

Foredraget holdes af professor Thorkild I. A. Sørensen fra Institut for Sygdomsforebyggelse.

Tid:
Onsdag den 27. april
Kl. 16.30 – 18.00
Sted:
Auditorium
Hovedvejen, indgang 14
Frederiksberg Hospital
Nordre Fasanvej 57
2000 Frederiksberg
Find vej på hospitalsområdet
Kort over Frederiksberg Hospital (pdf-dokument, åbner i nyt vindue)

Professor Thorkild Sørensen (t.v.) er en stor international kapacitet inden for fedmeforskning. Her får han overrakt den fornemme pris "Mickey Stunkard Lifetime Achievement Award 2015" for sin livslange forskningsindsats inden for fedme.​ Det skete på årsmødet i amerikanske The Obesity Societys årsmøde i Los Angeles.

Læs mere om professor Thorkild Sørensen​ her: