Derfor heles skader på achillessenen forskelligt

​Ny forskning kæder for første gang optaget af sukker i vævet i en helende achillessene sammen med, hvornår patienten igen kan køre på sin mountainbike eller spille badminton.
Læs det nye VIDEN+ tema om achillessenen.

​Professor Michael Kjær, Institut for Idrætsmedicin, undersøger en patient, der har problemer med achillessenen. Foto: Claus Peuckert.

Får du en skade på achillessenen, er det både irriterende og smertefuldt. Den opstår oftest, når du dyrker idræt, og både som motionist og eliteidrætsudøver vil du gerne hurtigst muligt i gang med din idræt igen. Er achillessenen revet over, har du været hjulpet af et behandlingsforløb, hvor du kunne gå i gang med en vis belastning 6 måneder efter operationen, afhængig af helingens forløb.

Men nu viser ny forskning på Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital, at den metaboliske aktivitet i achillessenen stadig er forhøjet hos visse patienter i op til 12 måneder efter operationen. Den høje metaboliske aktivitet betyder dårligere heling og funktionalitet i foden.

Læs mere om heling og genoptræning af achillessenen i det nye VIDEN+ tema, som du finder på:

www.videnplus.nu​