Bispebjerg Hospital hædret for hjælp til jødernes flugt

​​Den Internationale Raoul Wallenberg Foundation har udråbt Bispebjerg Hospital som et ”House of Life” for hospitalets indsats med at hjælpe jøder på flugt under 2. verdenskrig. Det skete ved en mindehøjtidelighed tirsdag eftermiddag.

​Hospitalets smukke kapel dannede torsdag eftermiddag ramme om en mindehøjtidelighed, hvor hospitalet fik overrakt en mindeplade for sin indsats under holocaust.

Mindepladen afsløres af regionsrådsformand  ​Sophie Hæstorp Andersen flankeret af hospitalsdirektør Janne Elsborg (t.v.) og European Vice-President, Ms. Silvia Costantini fra fonden. (Alle foto: Søren Høgh Hansen)

At hospitalet bliver et ”House of Life” er en anerkendelse af, at cirka 3.000 uskyldige liv fandt beskyttelse og undgik døden takket være en både modig og opfindsom indsats på hospitalet med lægerne Karl Køster og Ole Secher i spidsen, lyder begrundelsen fra den Internationale Raoul Wallenberg Foundation.

Det er første gang, at der bliver udråbt et "House of Life" i Danmark.

Frederiksberg Hospitalskor, Cartilago, lagde den rigtige stemning i kapellet og sang Den blå anemone, Jeg ser de bøge lyse øer og Den keltiske vise.

Mindepladen efter afsløringen.

Se og læs mere