Tre indgange ændrer nummer

​Som første skridt i en mere logisk nummerstruktur ændrer indgang 33, 71 og 78 numre ved årsskiftet. De nye numre skal gøre det lettere at finde rundt, samtidig med at Region Hovedstaden sætter nye skilte op på hele hospitalsområdet.

"Jeg skal finde vej til Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling. Det skulle være indgang 33, men jeg kan ikke finde den." Sådan går mange patienter hver dag søgende rundt for at finde indgang 33, der befinder sig i bygning 20 og vender ud mod Bispebjerg Bakke.

- Indgang 33 hedder sådan af historiske årsager. Det er i virkeligheden husnummeret, fra da der var lægeboliger i bygning 20. Men alle andre indgange i bygning 20 hedder i dag 20A, B, C osv. Derfor ændrer vi nu indgang 33 til 20F, forklarer kommunikationschef Else Bjørn, der har stået i spidsen for en arbejdsgruppe, der har set nærmere på hospitalets numre.

Indgang 33 på Bispebjerg Bakke kommer fra årsskiftet til at hedde 20F (visualisering: Nilo Hansen Public Design).
I starten af det nye år vil Region Hovedstaden sætte nye skilte op på hele området, og i den forbindelse rettes yderligere to indgange: Portørhuset, som har nr. 71, ligger ved siden af bygning 67 og bliver derfor til 68. Kemikaliedepotet med nr. 78 ligger ved siden af bygning 24 og bliver derfor til 25. I en overgangsperiode vil de gamle numre stadig hænge ved indgangene for ikke at forvirre patienter, der eksempelvis er blevet indkaldt til indgang 33.

- Med tiden skal flere numre ændres, men disse tre var relativt lette at tage fat på, nu da der kommer nye skilte. Vi håber, at ændringerne vil gøre det lettere at finde vej på hospitalet, så man dermed føler sig mere velkommen, siger Else Bjørn.