Ung Bispebjerg-forsker modtager Talentpris

Medicinstuderende Christian Ovesen fra Neurologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har modtaget én af Lundbeckfondens Talentpriser. Prisen er en personlig hæderspris på 100.000 kroner, der gives til særligt lovende forskere under 30 år.

Lundbeckfonden tildeler Talentprisen til den 27-årige lægestuderende Christian Ovesen for hans åbenlyse talent og store engagement i forskningen, som han demonstrerer allerede nu, inden han har færdiggjort sin lægeuddannelse.

• Christian er et oplagt stortalent. Han er dedikeret i sit arbejde og har lavet nogle virkeligt udfordrende projekter, både forskningsmæssigt og personligt. Han arbejder hele tiden på at blive bedre og selvom han ikke er færdig med studiet endnu, har han allerede en stor videnskabelig produktion, siger overlæge og professor i neurologi Hanne Christensen fra Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og Bispebjerg Hospital, der er vejleder for Christian Ovesen og har været med til at indstille ham til Talentprisen.

Behandling af hjerneblødninger

Christian har fokuseret sin forskning på akut behandling af hjerneblødninger. 30 procent af patienterne oplever, at blødningen starter igen, efter de er blevet indlagt med en hjerneblødning.

Christian Ovesen har fundet ud af, at disse reblødninger sker indenfor de første otte timer, efter de første symptomer er opstået, og han har deltaget i udviklingen af en metode til at forudsige hvilke patienter, der især har risiko for at få en reblødning.

"Læser medicin i sin fritid"

Den unge forsker har haft taget orlov fra studiet for at tage et forskningsår og er i det hele taget dybt engageret i forskning. Han udtaler selv, at han "læser medicin i sin fritid". Det er en del af årsagen til, at han allerede har udviklet professionelle forskningskompetencer og publiceret hele 14 videnskabelige artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter.

• Det er en fantastisk ære at modtage Talentprisen. Det er en stor drivkraft for mig, at der er nogen, der påskønner mit arbejde på den måde. Det giver en masse ekstra energi, som jeg vil bruge i min forskning, siger Christian Ovesen, der er meget ydmyg over at modtage prisen.
Lundbeckfondens Talentpris uddeles til 3-5 forskere under 30 år, som har præsteret særlig lovende forskning inden for sundhedsvidenskab. Prisen er en personlig hæderspris på 100.000 kroner, som uddeles hvert år.

Prisen kan ikke søges, men uddeles på basis af begrundede indstillinger fra ledende forskere ved de danske universiteter og andre forskningsinstitutioner, som indsendes til fonden.