Sådan hjælper vi patienterne på vej

​På Bispebjerg Hospitals område er det nemt at fare vild. To meget forskellige hjælpere står klar til at løse opgaven med at vise vej. Den ene er af kød og blod, og den anden er digital og lige til at putte i lommen.

Den mobile information er på pletten til at vise patienterne godt på vej. Foto: Louise Bendixen​

En ældre kvinde kommer ind af hovedporten, støtter sig til sin krykke og ser sig om efter hjælp til at finde vej. Straks er portør Lars Bo Rasmussen på pletten med et venligt smil og spørgsmålet: "Kan jeg hjælpe dig med noget?"

Lars Bo Rasmussen er manden, der udgør den mobile information på Bispebjerg Hospital. I sin elbil kører han rundt på hospitalets område og hjælper patienter og pårørende til at finde vej. På en gennemsnitlig dag hjælper han omkring 15 mennesker godt på vej, så både patienterne og hospitalet sparer tid og frustrationer.

En ekstra service til dårligt gående

Lars Bo Rasmussen er heller ikke bleg for at give et lift, hvis der er brug for det. For der kan være rigtigt langt fra hovedindgangen og hen til afdelingen, hvis man ikke er så let til bens.

"Mange dårligt gående patienter er rigtigt glade for den ekstra service. Når jeg har sat dem af ved afdelingen, får de mit kort, så de kan ringe efter mig, når de skal hentes igen. Og jeg stiger også gerne ud af bilen og giver en hånd, hvis der skal skubbes en kørestol."

Den mobile information har et fast samarbejde med ambulatorierne, der kan ringe, hvis der er brug for hjælp til at køre en patient til eksempelvis blodprøvetagning.

Vejvisning med i lommen

Til de besøgende, der er mere selvhjulpne, tilbyder Region Hovedstaden også en digital find-vej-hjælper.

Find vej er et website, som kan tilgås hjemme fra pc'en, når hospitalsbesøget skal planlægges og også fra tablet og mobil. Man kan gemme Find vej som en app på sin smartphone og altid have vejvisning med i lommen. Find vej-appen kan findes på regionh.dk/findvej​.

Find vej hjælper patienter og andre gæster til at finde helt hen til den rette afdeling på hospitalet. Via løsningen kan man også finde vej fra en afdeling til en anden.

Find vej på digitale skilte

Som det første hospital i regionen har Bispebjerg Hospital integreret Find Vej-appen på de to digitale skilte, der møder besøgende ved hovedporten og ved hospitalets vestre port.

"De digitale skilte giver vores besøgende en nem og direkte adgang til Find Vej-appen, så de ikke behøver hente den ned på mobilen først. Løsningen er i øjeblikket ved at blive bearbejdet, så vi kan tilbyde vores gæster en endnu bedre oplevelse," siger projektleder for kommunikation Karen Grønkjær Kjeldsen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.​

Web-tv: Find vej på Region Hovedstadens hospitaler

Varighed: 02:05