Hudkræft kan kureres med sollys - nyt tema fra VIDEN+

​​I Bispebjerg Hospitals have kan patienter med forstadier til hudkræft sidde i læ for vind og vejr og modtage behandling i form af sollys.

Hele verden rundt behandler man nu hudkræft med dagslys efter den enkel og billig metode udviklet på Hudafdelingen på Bispebjerg Hospital af professor Hans Christian Wulf og varetages af læge Stine Regin Wiegell og hendes kolleger.

​​Læs hele VIDEN+ temaet om​ hudkræft og sol på: www.videnplus.nu

Efterhånden er det ti år siden, overlæge Hans Christian Wulf og hans kolleger fra Hudafdelingen på Bispebjerg Hospital fandt frem til en enkel og billig metode til at behandle forstadier til hudkræft: Ved hjælp af såkaldt fotodynamisk terapi, hvor man bruger dagslys i stedet for stærkt kunstigt lys i behandlingen. Det betyder, at patienter med forstadier til hudkræft i dag kan sidde i i Bispebjerg Hospitals have – eller hjemme på deres egen altan – og nyde godt af behandlingen.​

Udbredt til hele verden
Metoden anvendes nu over hele verden, dvs. i Europa, Latinamerika og Australien. Det gør den bl.a. fordi den er enkel, billig og skånsom for patienterne.