Gift-guru indtager Bispebjerg

​Food for thought for alle, der arbejder med akutte patienter: Professor Robert S. Hoffman deler 22. maj ud af sin store viden om forgiftninger og erfaringerne fra hverdagen som akutmediciner i New York. Det sker på hans tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor i Klinisk Farmakologi (Klinisk Toksikologi) ved Københavns Universitet.

Robert S. Hoffman er langt fra ukendt på Bispebjerg, hvor han i 2006 hjalp med at etablere Giftlinjen, og Klinisk Farmakologisk Afdeling har da også længe arbejdet på at få ham tilknyttet universitet, fortæller professor Kim Dalhoff fra afdelingen:

- Udnævnelsen af Robert S. Hoffman åbner for et tættere samarbejde både videnskabeligt og uddannelsesmæssigt på tværs af landene. Vi kan lære meget af hans erfaringer fra New York, hvor nye tendenser og mønstre inden for forgiftninger typisk slår igennem, før de når Europa og Danmark. Derfor er vi glade for, at det er lykkes os at få ham tilknyttet, siger Kim Dalhoff.

- Arbejder man inden for farmakologi, intern medicin, anæstesi, arbejdsmedicin eller i det hele taget akutte patienter er der noget at hente ved forelæsningen. Bob er en levende formidler, der er kendt for at holde nogle spændende forelæsninger, siger Kim Dalhoff.

Bob Hoffman er professor i ‘Emergency Medicine and Medicine’ på New York University School of Medicine og overlæge ved New York City Poison Center (”New Yorks Giftlinje”).

Tiltrædelsesforelæsnings titel:

Current Controversies in Medical Toxicology: Gaps Between Evidence and Practice

(Forelæsningen er på engelsk)

Robert S. Hoffman

Fredag den 22. maj,