10 minutters træning i arbejdstiden styrker trivslen for hospitalspersonalet

​10 minutters træning i arbejdstiden har vist sig at gøre en stor forskel for trivslen blandt personalet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Siden 2014 har hospitalet udbudt kortvarig træning til personalet, og det har vist sig at have en gavnlig effekt på personalets psykiske og fysiske velvære.

Et nyt trivselsprojekt på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har styrket arbejdsglæden hos personalet. 10 minutters træning i arbejdstiden har vist sig at afhjælpe både hovedpine og nakkespændinger og virker afstressende på personalet.

Initiativet er startet som et forskningsprojekt, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø står bag. Men med de positive resultater bliver den kortvarige træning gjort permanent.

"Det er afgørende for hospitalet og for patienterne, at vores personale trives i deres dagligdag. Og hvis 10 minutters træning kan gøre en afgørende forskel for arbejdsglæden, så er de rigtig godt givet ud" fortæller Hospitalsdirektør Janne Elsborg om initiativet.

Træning på tværs af fag

Det er både personale fra køkkenet, administrationen, såvel som forskere og klinikere, og operationspersonale, der møder talstærkt op til træningen. Nogle afdelinger har slået sig sammen med "nabo-afdelingen" og træner derfor også sammen på tværs af fag.

"Der har vist sig at være stor efterspørgsmål på den korte træning. Den øger både den fysiske og psykiske velvære hos personalet. Nogle afdelinger har slået sig sammen og får derfor også et bedre kendskab til hinanden på tværs", fortæller arbejdsmiljøkonsulent og fysioterapeut Anne Jacobsen.