Kom med på opdagelse i Bispebjergs fortid og fremtid

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg inviterer alle interesserede til rundvisning på det blomstrende hospitalsområde onsdag den 4. juni kl. 16-18. Kom, og hør om hospitalets 100-årige fortid, og kast et blik på den spændende fremtid.
Blomstrende bede, arkitektoniske perler, sjældne træer og gode historier er nogle af de ting, du kan opleve på rundvisningen den 4. juni. Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg inviterer til rundvisning og fortællinger om det unikke hospitalsområde, som udgør fundamentet for det kommende storbyhospital på Bispebjerg Bakke.

Opdag de skjulte detaljer

Da Bispebjerg Hospital blev anlagt, var det efter moderne tanker om, at lys, luft og plads fremmer heling og behandling, og området er derfor kendetegnet ved sine grønne arealer, blomstrende bede og smukke, gamle træer. Hospitalets oprindelige bygninger, som er tegnet af arkitekten Martin Nyrop, er lige så betagende og indeholder fine detaljer på lamper, på murværk og i små kroge.

Karen Grønkjær Kjeldsen, projektleder for kommunikation på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, viser rundt i forårssolen på det smukke hospitalsområde. FOTO: Byens netværk

På rundvisningen vil du høre historier om, hvordan det var at være patient og ansat på hospitalet for 100 år siden, og få udpejet de fine detaljer på de fredede bygninger, som vil blive renoveret i forbindelse med byggeprojektet.

Følg byggeriet fra sidelinjen

Fra 2014 til 2025 vil der, ud over renoveringen, blive bygget nye bygninger og faciliteter til Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Det er et stort puslespil, der skal lægges midt i byen, hvor mange kan følge med fra sidelinjen.

”I byggeorganisationen er vi meget stolte over projektet. Det er et unikt byggeri, og vi vil rigtig gerne give borgerne mulighed for at opleve hospitalets historie og få et kig ind i fremtiden. En rundvisning på det smukke område er en rigtig fin mulighed for at vise hospitalet frem,” fortæller Karen Grønkjær Kjeldsen.

Der er lukket for tilmelding til rundvisningen.