En magisk fortælling til hospitalet

Tre nye kunstværker er hængt op i forhallen ved indgang 7 A på Bispebjerg Hospital. Det er en gave fra Regionsrådet i anledningen af Bispebjerg Hospitals 100-års jubilæum sidste år.

På Bispebjerg Hospital hænger tre nye kunstværker og lyser op i forhallen ved indgang 7 A. Billederne er malet af Marie Priem og er en jubilæumsgave fra Regionsrådet. Tilsammen fortæller de tre billeder en magisk historie om Bjørnen, der går i hi og kommer tilbage i tiden. Under hvert billede er der en udtalelse fra Bjørnen.

Billede 1

: "Når jeg lukker mine øjne er jeg væk. Jeg kan træde ind i fortiden og jeg er forbundet med hele verden. Så er jeg yngre i dag, end jeg var i går."

Billede 2

: "Når jeg befinder mig i fortiden, har jeg travlt. Jeg går ad erindringens stier og opsøger det, der ikke findes."

Billede 3

: "Jeg beskæftiger mig med fortiden, for ellers forsvinder den. Fremtiden beskæftiger jeg mig ikke med, for den kommer helt af sig selv."

En kunstner fra lokalområdet
Det er Kunstforeningen på Bispebjerg Hospital, der står bag valget af Marie Priem som kunstner til værkerne. Valget blev truffet efter nøje overvejelse og inspiration fra ansatte på hospitalet.

- Marie Prim er bl.a. valgt fordi hun er fra hospitalets lokalområde og hun maler i glade og varme farver, siger formanden for Kunstforeningen Mette Zornig, som også er begejstret for resultatet.

Maria Prim er født og opvokset i København og uddannet arkitekt fra Kunstakademiets arkitektskole. Kunstneren lever af at lave egne billeder og illustrerer også for andre. F. eks. har hun lavet cover til en Alberte CD og illustreret en børnebog.

Redaktør