Bare et lille prik...

Nyt VIDEN+Nerveblokader er fremtidens bedøvelse. Nye kliniske forsøg skal gøre lægerne klogere på, hvordan lokalbedøvelse kan bruges ved tarmoperationer.

Flere og flere operationer kan laves, uden at patienten skal i fuld narkose. Over det seneste 5-6 år har Anæstesiafdelingen udviklet og forfinet flere metoder til lokalbedøvelse i form af såkaldte ultralydsvejledte blokader.

(Foto: Claus Peuckert)

Ultralyd finder nerven

Anæstesiologen lægger en bedøvende blokade præcis på det sted i kroppen, hvor man bedst kan se nerven. Lægen benytter en ultralydsscanning til at vise, hvor nerverne sidder, så han kan være sikker på at ramme det rigtige sted med lokalbedøvelsen. Det giver den bedst mulige smertelindring under operationen og kan med tiden komme til at erstatte de traditionelle bedøvelsesmetoder som morfin og epiduralblokader.

Et nyt forskningsprojekt på afdelingen skal afprøve lokalbedøvelser på flere typer af operationer, bl.a. i mave-tarm området. Lokalbedøvelser er en fordel både for patienterne og for hospitalet, fordi patienterne kan komme på benene hurtigst muligt efter operationen og undgå en masse af de komplikationer, der kan opstå, når man ligger ned i længere tid.

Læs hele det nye tema her:

www.bispebjerghospital.dk/videnplus-anaestesi

www.frederiksberghospital.dk/videnplus-anaestesi

Webmagasinet VIDEN+

www.bispebjerghospital.dk/videnplus og
www.frederiksberghospital.dk/videnplus

Tilmeld dig VIDEN+ nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig VIDEN+ nyhedsbrev og få en mail hver gang, der udkommer et nyt tema.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Om VIDEN+

Webmagasinet VIDEN+ går tæt på sundhedsforskning, tendenser og udvikling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.
Udkommer ca. 10 gange om året.