Unikke rammer for forskning åbner i 2019

​Det nye ”Center for Translationel Forskning” skal skabe synergier i forskningsmiljøet og sætte Bispebjerg og Frederiksberg Hospital på verdenskortet.

Vent...
I begyndelsen af 2019 åbner et helt nyt forskningscenter på Bispebjerg Hospital. ”Center for Translationel Forskning” (CTR) skal ligge i Laboratorie- og Logistikbygningen, som snart er bygget færdig og blandt andet indeholder specialdesignede faciliteter til fremtidens forskning.

”Der er to helt centrale styrker ved CTR. Tætheden mellem forskerne, og tætheden mellem klinik og forskning,” siger Kirsten Wisborg, vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

”Forskningen får nogle fantastiske rammer i den nye Laboratorie- og Logistikbygning. Her er der mulighed for at arbejde sammen og inspirere hinanden. Det skaber mulighed for vidensdeling og synergi imellem forskergrupperne. Samtidig giver nærheden til klinikken nogle væsentlige fordele. Når både laboratorieforskning og klinisk forskning foregår tæt på patienterne, skaber det fokus på at udvikle og teste nye behandlingsformer. Den korte vej fra forskningen til patienterne skal betyde, at nye behandlinger hurtigt kommer ud i klinisk praksis og skaber værdi."

Centerchef opfordrer alle til at bruge faciliteterne

Translationel forskning handler om at ”oversætte” forskningsresultater til behandlinger, der kan bruges på patienter. Med det nye center får forskerne nogle helt unikke rammer for at omdanne deres viden til metoder, der forbedrer den behandling, der gives i dag.

Centerchef for CTR bliver Celeste Porsbjerg, som er overlæge og klinisk forskningslektor på Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital:

”Banebrydende forskning sker, når forskellige forskere går sammen og udveksler viden og styrker hinanden. CTR bliver den fælles platform, hvor det kan lade sig gøre. Jeg håber, at alle aktive forskere, både de kliniske og laboratorieforskerne, vil gøre brug af centret, så vi sammen kan gøre en endnu større forskel for vores patienter,” siger Celeste Porsbjerg.

Ansættelser i efteråret

I løbet af efteråret skal der ydermere ansættes en administrativ leder og en laboratorietekniker. Direktionen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har besluttet at give en underskudsgaranti, så de to nævnte stillinger er sikret.

”Det her bliver så unikt, at når vi får opbygget CTR, så tror jeg, at vi bliver i stand til at tiltrække forskere fra udlandet. Centret skal helt sikkert være med til at sætte Bispebjerg og Frederiksberg Hospital på verdenskortet,” siger vicedirektør Kirsten Wisborg.