Om Tatoveringsklinikken

Tatoveringsklinikken ved Bispebjerg Hospital – et nyt kapitel i det 100 år gamle hospital.

 

Jørgen Serup, professor, dr. med. Overlæge ved Dermatologisk afd. D, ”Tatoveringsklinikken”.

Tatoveringsklinikken startede sin aktivitet i 2008 som et særligt tilbud til dem, som har fået komplikation i tatoveringen og som har behov for specialiseret udredning og behandling. Klinikken hører under Hudafdelingen og samarbejder tæt med Videncenter for sårheling. Klinikken er den eneste specialklinik i Norden.

Tatoveringskomplikationer er i takt med tatoveringers popularitet blevet et væsentligt nyt område i dermatologien. Der kræves særlig indsigt og udredning – der er mange typer af komplikationer med infektioner og allergier som det dominerende. Klinikken udvikler og praktiserer sammen med Videncenter for sårheling nye behandlinger.

Klinikken forsker sammen med en række institutioner i tatovering og tatoveringspigmenter med henblik på at bedre behandlingen og øge sikkerheden for de tatoverede i fremtiden gennem indførelsen af sikrere farver og bedre diagnostik og behandling. Klinikken bidrager med undervisning, oplysning og ekspertrådgivning til myndigheder i ind- og udland, herunder Europarådet.

Klinikken har som pioner på området taget initiativet til afholdelse af den første internationale forskningskongres om tatovering og pigment med dannelsen af et nyt videnskabeligt selskab.

Indsatsen har som omdrejningspunkt at hjælpe dem, som får medicinsk problem med deres tatovering, og som fra udgangspunktet rask hud havner i situationen syg hud.

Redaktør