Fra byggeplads til kunstværk

Camilla Nørgård laver kunst af de ting, hun finder. På byggepladsen på Bispebjerg samler hun ler, som hun former til minimursten. De skal blive til skulpturer, man kan sidde og kravle på, i det kommende venteområde. Kom med i værkstedet og se værket tage form.

Vent...

​- At arbejde med de materialer, jeg finder derude, er jo grundessensen i hele projektet, fortæller kunstner Camilla Nørgård. Hun skal stå for den kunstneriske  udsmykning af venteområdet i det nye Akuthus.

Tag med en tur på værkstedet i denne korte film (2:10 min)

Se også: Hun finder skatte i hospitalets gemmer

Fakta om Camilla Nørgård og værket:

• Camilla Nørgård er en anerkendt dansk kunstner, der arbejder med billedkunst på tværs af faglige discipliner, materialer og medier.
  • Hun vandt i 2016 konkurrencen om at udforme et stort, bygningsintegreret kunstværk til ankomstområdet i Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg.
  • Kunstværket med arbejdstitlen ”Bispeorganisme II” består af mange forskellige elementer, der udsmykker ventearealerne: Gulvmønstre af mosaikker, et trappegelænder drejet af træ fra hospitalsområdet, skulpturer og vægfragmenter. Alt sammen udført i materialer, der er fundet på hospitalet.
  • Camilla Nørgård har et værksted på Bispebjerg Hospital, hvorfra hun researcher, planlægger og indsamler materialer til værket.
  • Værket realiseres løbende, mens Akuthuset bliver bygget, og skal stå endeligt færdigt i 2025.

Camilla Nørgård omgivet af prøvemodeller af gelændere til det nye hospital, som er drejet af træer fra hospitalsområdet. Foto: Simon Rune Knudsen