Nye lindetræer gør hospitalet lysegrønt

​Syv nye lindetræer skal bevare de fredede alléer på Bispebjerg Hospital. Se træerne blive løftet på plads.

Vent...

Havecentrene har kronede dage i disse tider. I de små haver bliver der anlagt nye staudebede, sat forårsblomster og beskåret æbletræer. På Bispebjerg Hospital er der også gang i de helt store tilføjelser til de grønne områder.

Syv nye lindetræer er blevet plantet langs hospitalets fredede alléer. De erstatter nogle af de træer, der desværre har måttet lade livet på grund af enten sygdom i træet eller byggeaktiviteter på området.

Se træerne blive løftet på plads i denne video:

Fragtet fra Fyn

De nye træer er over ti meter høje og blev fragtet med lastbiler hele vejen fra gartneriet i Langeskov på Fyn.

Ved hjælp af en kranvogn og præcisionsarbejde er de blevet placeret forskellige steder på hospitalsområdet, så de fredede alléer bibeholder deres historiske udtryk.

- Når vi bygger nyt hospital, kan vi ikke undgå at fælde nogle træer undervejs, men allerede nu erstatter vi dem igen med nogle nye sunde træer, så området forbliver grønt, mens vi bygger, siger projektleder Troels Harry fra Nyt Hospital Bispebjerg.

De nye lindetræer bliver plantet langs hospitalets alléer og erstatter gamle træer, der er blevet fældet. Foto: Louise Bendixen

Bevarer det fredede Bispebjerg

Træerne er en del af det historiske Bispebjerg Hospital, som omfatter bygninger, haver og vejforløb, der blev fredet af Slots- og Kulturstyrelsen i 2010.

Allétræerne er bevaringsværdige, og kræver derfor tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen og Københavns Kommune at fælde. Træerne skal genplantes i så stor størrelse som muligt, så de matcher de eksisterende allétræer.

- Vi har fået de største træer, som planteskolen kunne levere, og det er lidt særligt at se dem blive løftet på plads. Da de kom til hospitalet, var de ikke sprunget ud endnu, men nu hvor de er plantet, står de med lysegrønne blade, og det pynter virkelig, siger en tilfreds projektleder Troels Harry.