Gratis parkering midt i byen

​Det er gratis at parkere i p-huset på Bispebjerg Hospital. Der er altid frie pladser, og bilen holder tørt og godt få minutters gang fra Akutmodtagelsen og Lersø Komplekset. Og så undgår du at blokere for ambulancerne på hospitalsområdet eller at genere hospitalets naboer ved at holde på villavejene.

​Parkeringshuset på Bispebjerg Hospital er åbent for alle. Foto: Byggeriets Billedbank.

​Bispebjerg Hospital tilbyder ubegrænset parkering under tag til både medarbejdere, patienter og besøgende på hospitalet. Parkeringshuset finder du på hjørnet af Tuborgvej og Vestre Længdevej. Det er tre-fire minutters gang fra Akutmodtagelsen og indgang 60. Huset byder på 600 gratis parkeringspladser inklusive handikapparkering og motorcykelpladser i stueetagen.

”Selvom parkeringshuset har været åbent siden november 2015, får vi stadig en del henvendelser fra naboer til hospitalet, der bliver generet af parkerede biler på villavejene, så de har svært ved at komme ind i deres indkørsler eller få varer leveret. Derfor opfordrer vi alle til at benytte sig af de gode parkeringsmuligheder, vi har i parkeringshuset,” siger kommunikationschef Else Wad Bjørn fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Det har endnu altid været frie pladser i parkeringshuset. Foto: Byggeriets Billedbank.

Det er i perioder også problematisk, at bilister parkerer uden for de afmærkede båse på hospitalsområdet, så ambulancer og lastbiler ikke kan komme forbi.

​​Mere end parkering

Og der er andre gode grunde end den nemme parkering til at køre en tur i parkeringshuset: På tagetagen kan man nyde en flot udsigt over byen, hvor der er monteret en udsigtspost med kikkert. På fjerde etage er en hyggelig have, hvor man kan tage en lille tænkepause. Her findes også en balkon med udsigt til Grundtvigskirken.

På fjerde etage kan man tage en pause i haven. Foto: Byggeriets Billedbank.

Tager man hovedtrappen op fra Vestre Længdevej, kan man samtidig gå på opdagelse i kunstværket ’Længe er ikke evigt’, der er en mosaik af hospitalets historie fortalt i syv kapitler, et på hver etage. Turen ned ad spindeltrappen mod Tuborgvej kan give fart i fødderne og rundtossede sommerfugle i maven.

​”Vi ser tit motionister, der tager et par ture op og ned ad spindeltrappen, hvorefter de sjipper eller tager armbøjninger på taget. Ligesom udsigtskikkerten er blevet lidt af et tilløbsstykke for børnefamilier. Vi er glade for, at folk i den grad har taget huset til sig. Nu mangler vi bare, at bilisterne også parkerer i det,” konstaterer Else Wad Bjørn.​