Åbent Hus: Tag med på en tidsrejse på Bispebjerg

​Den 1. september er der åbent hus på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hospitalet og byggeriet byder velkommen til en spændende dag, hvor du kan opleve hospitalets fortid, nutid og fremtid på en gratis rundvisning. 

Tidspunkt Ikon
Dato: 01-09-2019
Tid: 10:00 - 13:00
Sted

Den Sociale Blomsterhave i parken, Ebba Lunds Vej, Bispebjerg Hospital, 2400 København NV

Tilmelding

​Tilmelding er ikke nødvendig, men rundvisninger foregår i mindre grupper, der sendes afsted løbende. Der kan derfor være lidt ventetid.


GRØNT HOSPITAL: Kom og få en god kop kaffe i den Sociale Blomsterhave og tag med på en spændende tidsrejse på Danmarks smukkeste hospital. Foto: Louise Bendixen

​Søndag den 1. september kl. 10-13 åbner hospitalsbyggerier landet over dørene for alle, der gerne vil have en anderledes oplevelse og et kig bag kulisserne på de spændende, store byggeprojekter. På Bispebjerg Bakke er hospitalet med hastige skridt på vej ind i fremtiden med byggeriet af et nyt stort akuthospital, der skal åbne dørene for patienter i 2023.

Tag med på en stor rundvisning, der fører dig gennem det over 100 år gamle, historiske hospital med fredet arkitektur, unik kunst, helende haver og hemmelige tunneller. Få lækre økologiske smagsprøver i køkkenet, og tag et kig ind i fremtidens hospital, når vi besøger byggepladser og nye bygninger, der er spækket med fascinerende ny teknologi.

Find mere information om arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1088785827983186/

 

Få et fascinerende kig ind i Klinisk Biokemisk Afdelings nye store fuldautomatiserede blodprøvelaboratorium, der skal håndtere omkring 9 mio. blodprøver om året. Foto: Niels Hougaard

Praktisk info:

 • Hvornår: Søndag den 1. september mellem kl. 10-13 er der åbent hus på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og i byggeriet. Rundvisningen forventes at vare 1,5-2 timer.
 • Hvor: Mødested og udgangspunktet for rundvisninger er Den Sociale Blomsterhave i parken ved Ebba Lundsvej. (Se kort over hospitalet her)
 • Forplejning: Der vil være gratis kaffe/the/vand og smagsprøver fra køkkenet. Madpakker må gerne medbringes og kan indtages i haven.
 • Tilmelding: Er ikke nødvendig, men rundvisninger foregår i mindre grupper, der sendes afsted løbende. Der kan derfor være lidt ventetid til enkelte aktiviteter.
 • Påklædning: Ved dårligt vejr aflyses ikke. Tag praktisk fodtøj og overtøj på.
 • OBS: Rundvisningen er ikke velegnet for dårligt gående eller folk i kørestol, da der skal gås på trapper og byggepladser. Men alle er velkomne til at være med i det omfang, de kan.

 

Køkkenet har guldmærket i økologi. Få lækre smagsprøver fra det nye bageri. Foto: Louise Bendixen

Fakta

 • Åbent hus den 1. september er et led i den nationale kampagne "Vi bygger for livet", der sætter fokus på hospitalsbyggerierne i Danmark.
 • På Bispebjerg og Frederiksberg Hospital bygges der nyt og renoveres frem mod 2024.
 • Som en del af rundvisningen vil man kunne besøge det nye parkeringshus, Laboratorie- og Logistikbygningen, en ny udvidelse af Akutmodtagelsen samt byggepladsen for det nye 77.500 kvadratmeter store Akuthus – som alle er delprojekter i Nyt Hospital Bispebjerg.
 • Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden med 2,95 mia. kroner.
 • Region Hovedstaden investerer de kommende år 20 mia. kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

 


Redaktør