Jordemoder

Som jordemoder undersøger du gravide kvinder, underviser i fødselsforberedelse, guider kvinden og barnet gennem fødslen, samt rådgiver efterfølgende om amning.

​​​​

​Jordemoder​​ens opgaver

Som jordemoder følger du kvinden, hendes partner og barnet i løbet af graviditeten, underviser i fødsels- og familieforberedelse og varetager selvstændigt den normale fødsel samt barselsperiode på hospital eller – ved hjemmefødsler – i hjemmet. Du arbejder ofte tæt sammen med andre faggrupper især fødselslæger, narkoselæger, børnelæger, sygeplejersker og sundhedsplejersker. Jordemoderens arbejde er selvstændigt og mangeartet og kræver robusthed, tålmodighed og empati.

Udda​nnelsen

Jordemoderuddannelsen er en 3½-årig professionsbacheloruddannelse. Optagelse på jordemoderstudiet kræver typisk et eksamensgennemsnit på over 11. Du ansøger via den koordinerede tilmelding (KTO), og studiet er SU-berettiget.

Job og videreu​​ddannelse

Det kan være svært for nyuddannede jordemødre at komme i arbejde. Der er gode muligheder for videreuddannelse fx på en diplom- eller masteruddannelse samt en ny kandidatuddannelse i jordemodervidenskab.

Læs mere på Uddannelsesguiden

Redaktør