På din oplæringsplads omsætter du teori til praksis
Som en del af din uddannelse inden for sundhed og omsorg skal du i oplæring. Perioden i oplæring er en vigtig del af uddannelsen. Her prøver du kræfter med arbejdspladsens daglige opgaver, og du kan se, hvordan teorien fra undervisningen kan bruges i praksis. Igennem forløbet får du løbende vejledning fra erfarne kolleger, undervisere og vejledere.
Du har mulighed for at søge oplæringsplads eller læreplads på en af Region Hovedstadens mange arbejdspladser, det kan fx være på et hospital eller et bosted.
Social- og sundhedsassistent
Når du er i oplæringsforløb som social- og sundhedsassistentelev, arbejder du med patienter og borgere, der har brug for din pleje og omsorg. Du udfører sygeplejefaglige opgaver i samarbejde med andre faggrupper som fx sygeplejersker, ergoterapeuter og fysioterapeuter. Gennem oplæringsforløbet bliver du vejledt af en oplæringsvejleder.
Du skal søge oplæringsplads gennem en kommune. Tal evt. med dit uddannelsessted om, hvordan du skal søge elevplads.
Når du er ansat som elev i en kommune, foregår en del af dit samlede oplæringsforløb på et hospital og i nogle tilfælde også i psykiatrien i Region Hovedstaden.
Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent på UddannelsesGuidens hjemmeside
Pædagogisk assistent
Når du er i lære som pædagogisk assistent på et bo- og dagtilbud i Region Hovedstaden, møder du børn og voksne med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser.
Du indgår som en vigtig del af beboernes hverdag, og du er med til at lave aktiviteter, der kan bidrage til beboerne trivsel og daglige glæde. Du arbejder tæt sammen med andre faggrupper for at yde den bedste omsorg og pædagogiske støtte til beboerne.
Pædagogiske assistenter hjælper også med at få den praktiske del af hverdagen til at hænge sammen ved fx at lave mad, rydde op, gøre rent eller vaske tøj.
Læs mere om uddannelsen til pædagogisk assistent på UddannelsesGuidens hjemmeside
Find og søg ledige lærepladser via vores jobside