​​​

Rusmidler

​Unge og ældre anvender rusmidler til hverdag og fest. Tendensen er stigende, og formålet er at opnå lykke, velvære og nydelse. Medaljen har imidlertid en alvorlig bagside. Alle rusmidler har nemlig en helbredsmæssig risiko, der både kan omfatte akutte og kroniske skader.

Rusmiddellisten

Rådgivning døgnet rundt 

Både unge og ældre kan have behov for rådgivning om rusmidler. Alle rusmidler kan være farlige, men sammenblanding af flere stoffer er særlig risikabelt og opstår ofte som en følge af uvidenhed, gruppe pres og ophævet dømmekraft under indflydelse af alkohol. 

Hvis uheldet er ude, og brugeren udvikler tegn på uønskede virkninger, overdosering eller egentlig forgiftning, er det vigtigt at få professionel rådgivning. Akut rådgivning og førstehjælp kan redde liv. På Giftlinjen kan du få rådgivning døgnet rundt.

Ydeliger oplysninger kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Giftighed er et spørgsmål om dosis 
Det vigtigt at huske, at alting kan være gift. Giftighed er et spørgsmål om mængde og indhold. At et stof er lovligt betyder derfor ikke, at det er ufarligt! Mængde og  indhold af et stof, kan være usikkert, uanset om indkøbet foregår via den lokale pusher eller en flot hjemmeside. Desuden kan det interagere med egen medicin









Redaktør