​​​​​​​

Idrætsophold

​I forbindelse med speciallægeuddannelsen har introlæger og kursister et forløb på henholdsvis 2 uger og 2 måneder på idrætssektionen. Fokus ligger på udredning og behandling af de hyppigste idrætskirurgiske tilstande og skader, men der er altid mulighed for at deltage i specifikke operationer eller speciallæge ambulatorier. Nederst på denne side kan du finde relevante dokumenter og links.

Idrætskirurgisk sektion M51 på Bispebjergs Hospitals ortopædkirurgisk afdelingen er en af landets førende afdelinger inden for udredning og behandling af idrætsskader. Udover de almenlige, idrætskirurgiske indgreb i skulder, albue, hofte, knæ og ankel, har afdelingen fra Sundhedsstyrelsen fået tildelt den høj specialiserede funktion i behandling af trochleoplastik, scapula crepitans, avanceret ledbånd-, brusk- og menisk kirurgi i knæet, samt korsbåndrekonstruktion hos børn og unge. Idrætskirurgisk sektion er derudover del Internationale Olympiske Kommittees (IOC) Sports Medicine Copenhagen,Research Center for Prevention of Injury and Protection of Athletes Health.

Afdelingen er aktiv inden for idrætskirurgisk forskning og har en tæt sammen arbejde med institut for idrætsmedicin, som vi har fælles konferencer med hver anden uge.

Derudover har vi ofte KBU-læger og lægestuderende til kliniske ophold. Både som del af deres uddannelse og på frivillig basis. Vi er også gerne behjælpelig med at finde bacheloropgaver eller hjælpe med forskningsprojekter med relation til idrætskirurgi.

Ved spørgsmål eller andet input er du altid velkommen til at kontakte ledende overlæge Torsten Warming på idrætssektionen eller uddannelsesansvarlige Christian Dippmann.

Torsten Warming
Ledende overlæge

Michael Krogsgaard
Professor, faglig leder

Lars Konradsen
Klinisk lektor

Christian Dippmann
Vejleder


Redaktør