Efter operationen på afdeling M50

​Efter operationen på afdeling M50

Postoperativt forløb efter operationen

På afdeling M50 vil du blive modtaget af plejepersonalet, som vil tilse din forbinding, sikre at du er smertedækket og tilbyde dig mad og drikke, hvis du har lyst. 

Kirurgen kommer under indlæggelsen og fortæller dig om operationen.Du vil allerede samme dag komme op at sidde i en stol og ud at gå.  

Plejepersonalet og fysioterapeuterne vil hjælpe dig, og du vil gå med et gangredskab -  i starten oftest med en gangramme og senere med krykstokke. Det er vigtigt, at du træner så meget du kan, og kun betragter sengen som et sted, man kan hvile sig.

Du skal forvente, at der er nogen smerter efter operationen, men vi vil smertedække dig så godt vi kan. Dine smerter bliver scoret fra 0 til 10, ved hjælp af en VAS skala. Det er vigtigt, at du siger til, hvis du har behov for smertestillende medicin.

Det er helt normalt, at dit ben kan være hævet og misfarvet efter operationen.
Under indlæggelsen vil du dagligt få blodfortyndende medicin for at forhindre at der udvikles blodpropper i benene.
Derudover vil du få taget blodprøver hver dag samt et røntgenbillede af knæet, så vi kan kontrollere, at alt er i orden.Vi forventer, at du bliver udskrevet efter senest 3 dage, og at du selv kan klare toiletbesøg, påklædning, komme ind og ud af sengen, til og fra en stol samt gå selvstændigt med et hjælpemiddel. Vi vil også træne trappegang med dig.  

Ved udskrivelsen vil du få udleveret en tid til fjernelse af clipserne/agrafferne her hos os.
​​
  • Klik på følgende for at se en video af de forskellige knæ øvelser der skal laves derhjemme:
Knæ Øvelse 1

Knæ Øvelse 2

Knæ Øvelse 3

Knæ Øvelse 4

Knæ Øvelse 5

Knæ Øvelse 6

Knæ Øvelse 7
Redaktør