Er det muligt og sikkert at skære ned på astmamedicin ved hjælp af træning?

Har du astma og mod på at skære ned på medicinen med træning?
Så kan du nu deltage i et nyt videnskabeligt forsøg (REPLACE) på Bispebjerg Hospital. Her vil vi undersøge, om det er muligt og sikkert for astmapatienter at skære ned på medicinen (binyrebarkhormon) ved hjælp af træning. 

Foto fra træningen, der foregår på Frederiksberg Hospital under vejledning af en af fysioterapeut fra hospitalets Fysio- og Ergoterapiafdeling. (Foto: Claus Peuckert).


Som deltager får man:
  • Alle deltagere får en meget grundig undersøgelse af lungerne ved hjælp af en række forskellige test, og de får målt fedt- og muskelprocent samt kondital. Det sker ved 6 til 8 besøg i løbet af 12 måneder i vores lungemedicinske ambulatorium på Bispebjerg Hospital.
  • 2 ud af 3 deltagere, der findes med lodtrækning, får et 6-måneders træningsforløb, hvor man er med på et spinninghold, der ledes af en træner. Træningen foregår på Frederiksberg Hospital.

Astmamedicin har en række bivirkninger, såsom afkalkning af knoglerne, blodudtrædninger i huden samt øget risiko for at udvikle sukkersyge. Samtidig er udgifterne til medicinen høje for både patienter og samfundet. Derfor er der behov for at søge efter nye muligheder for behandling.

For at kunne deltage skal du 
  • Være fyldt 18 år
  • Have astma og daglig tage medicin i form af inhaleret binyrebarkhormon (glukokortikoid)
  • Dyrke maks 1 times hård konditionstræning per uge i gennemsnit
  • Ikke være gravid
  • Ikke have anden betydende lungesygdom

Vil du deltage i forsøget?
Hvis du er interesseret i at deltage i forsøget, bedes du kontakte lederen af forsøget:

Læge Anders Pitzner-Fabricius 
Lungemedicinsk Forskningsenhed, Bispebjerg Hospital
Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV
Tlf. 28 59 63 71

Forsøget er godkendt hos Videnskabsetisk Komité med projektnummer H-17018372

Projektet er finansielt støttet af Bispebjerg Hospital, Lungeforeningen, Aase og Ejnar Danielsens Fond, Per Henriksens Fond, Lundbeck, GlaxoSmithKline, Mundipharma samt TrygFonden.Redaktør