P-Renin

Den 18. december 2017 skifter analysen for P-Renin metodeplatform og vil fremover blive analyseret på Klinisk Biokemisk Afdeling, Rigshospitalet, Glostrup. Analysen, som stadig er en måling af stofmængden, skifter i den forbindelse enhed fra ng/l til IU/L samt referenceinterval
Vent...

Den nuværende NPU kode (NPU19903) erstattes med NPU kode: NPU03351. Ved rekvisition i SP hedder analysen Renin,P. I SP vil der kunne søges på NPU kode NPU03351.

Prøveemballage er enten Lilla2H – 2 ml glas med lilla prop og hvid ring (K3EDTA) eller Lilla4S – 4 ml glas med lilla prop og sort ring (K3EDTA).

Med hensyn til forberedelse af patient samt flere detaljer vedrørende analysen henvises til Rigshospitalets datablad for analysen:  Datablad P-Renin

Referenceintervallet ændres med den nye analyse, og skelner mellem om personen er liggende eller stående (voksne):

Stående: 5,3-99 x 10-3 IU/L

Liggende: 4,2-60 x 10-3 IU/L

Spørgsmål vedrørende P-Renin analysen stilles til rådighedshavende læge på Klinisk Biokemisk Afdeling, BFH på telefon 21 38 11 50 eller til Klinisk Biokemisk Afdeling, Biolab, Rigshospitalet på telefon 38 63 24 76 / 38 63 24 23.