Hæmoglobin A1c

​Udvidet svarafgivelse for Hb(B)-Hæmoglobin A1c (IFCC) implementeres pr. 1. marts 2022

Vent...

Visse hæmoglobinvarianter interfererer med laboratoriets rutine analysemetode (højtryksvæskekromatografi) til bestemmelse af Hb(B)-Hæmoglobin A1c (IFCC). Indtil nu har laboratoriet ikke afgivet svar på disse prøver.

Fremadrettet, hvis en sådan hæmoglobinvariant detekteres, vil den oprindeligt rekvirerede analyse besvares med ”se note” og prøven i stedet analyseres under analysenavnet Hb(B)-Hæmoglobin A1c (IFCC;POC). Der afgives kun IFCC-analyseresultatet (mmol/mol) og eAg beregnes ikke. Analyseresultater udført med denne metode kan ikke anvendes til diagnostik, men udelukkende til monitorering af patienten. Til diagnostik anvendes i stedet diagnostisk P-glukose eller oral glukosebelastningstest.

Hb(B)-Hæmoglobin A1c (IFCC;POC) kan ikke rekvireres direkte men vil blive udløst som en ”reflekstest” i henhold til procedure opsat af laboratoriet. Hb(B)-Hæmoglobin A1c skal således rekvireres som vanligt med NPU27300.

Eventuelle spørgsmål til ovenstående, kan rettes til vagthavende læge på KBA i dagstiden på hverdage på telefonnummer 21 38 11 50.

 

Med venlig hilsen

Afdelingsledelsen
Klinisk Biokemisk Afdeling
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor