​​

Bedøvelse (anæstesi)

På anæstesiafsnittet bedøver og smertelindrer vi hvert år mere end 12.000 patienter. Anæstesi og narkose er begreber, der dækker dog over det samme. Det vi taler om, er bedøvelse, og det er vi rigtig gode til.

Vi bedøver primært til planlagte og akutte operationer inden for mave-tarmkirurgi og led- og knoglekirurgi (ortopædkirurgi), men vi tager os bl.a. også af patienter fra Videncenter for Sårheling, Dermatologisk afdeling, Psykiatrisk afdeling og Hjertemedicinsk afdeling.

Personalet på afsnittet deltager også, når hospitalet modtager traumepatienter, fx efter trafikulykker, eller hvis der er patienter andre steder på hospitalet, der har akut brug for hjælp f.eks. i forbindelse med hjertestop. 

Før operationen
Inden din operation vil du møde en læge fra anæstesiafsnittet. Afhængig af din helbredstilstand og den operation, du skal igennem, vil vi tale sammen på operationsgangen, eller ved at vi kommer hen til dig på den afdeling, du er indlagt.
Hvis du skal opereres eller undersøges uden at være indlagt (ambulant behandling), vil du få oplyst en dag, hvor du skal til samtale. 
Ved samtalen vil anæstesilægen spørge ind til dit helbrede og eventuelle sygdomme, så vi kan finde ud af, hvilken type bedøvelse, du skal have. Samtalen tager cirka 10 minutter.

På operationsdagen
Vi vil sammen med operationspersonalet tage imod dig på den stue, hvor operationen eller undersøgelsen skal foregå. Vi vil spørge dig om dit navn, personnummer og bede dig fortælle, hvad du skal have lavet. Det gør vi bl.a. for at være sikker på, at vi er enige om, hvilket indgreb eller undersøgelse, du skal igennem. 

Du får herefter sat elektroder på brystkassen, så vi kan overvåge dit hjerte. Vi måler også dit blodtryk og lægger drop, så vi kan give dig væske og medicin, mens du er bedøvet. 

Der er personale fra anæstesiafsnittet hos dig under hele operationen for at sikre, at du har det godt, og bedøvelsen virker som den skal. Du må efter aftale med os gerne have en pårørende med på operationsgangen, som er hos dig, til du er bedøvet.
 
Efter operationen
Når operationen eller undersøgelsen er færdig, følger vi dig tilbage til din afdeling eller til vores opvågningsafsnit. Uanset om du kommer tilbage til afdelingen eller opvågningsafsnittet, så vil der altid, hvis du har behov for det, være en anæstesisygeplejersker eller anæstesilæge med dig hele vejen.

Afsnitsledelsen

Lene Viholt, afsnitsansvarlig overlæge
Tlf. 29278086
Lene.viholt@regionh.dk

Dorte Overgaard, konst. afdelingssygeplejerske
Tlf. 20278669
dorte.overgaard@regionh.dk​


Redaktør