Bispebjergmøde - Videnskab og Klinisk Viden

Mødet sætter fokus på “Forskning der gør en forskel for din patient” og arrangeres i samarbejde mellem Center for Translationel Forskning og Forskningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Tidspunkt Ikon
Dato: 29-05-2019
Tid: 14:00 - 15:30
Sted

​Auditoriet i Uddannelsescenteret, Bispebjerg Hospital

Tilmelding
Ingen tilmelding

På initiativ fra direktionen og forskningsudvalget, inviteres alle BFH ansatte til
Bispebjergmøde, som er genopstandelsen af de tidligere benævnte ”staff meetings”.

Dette første Bispebjergmøde sætter fokus på emnet “Forskning der gør en forskel for din patient” og arrangeres i samarbejde mellem Center for Translationel Forskning (CTF) og Forskningsudvalget ved BFH.

Afdelings- og forskningsledelserne har nomineret kandidater til at blive ”årets BFH-forsker” og denne dag vil vi hylde to BFH-forskere, hvis forskning har taget afsæt i en vigtig klinisk problemstilling, har udviklet en løsning og har implementeret den i klinisk brug. 

Med dette tema ønsker vi at inspirere til nytænkning og udvikling af ny viden, og ikke mindst at hylde to af hospitalets forskere, der har gjort en særlig forskel for vores patienter. Desuden vil mødet byde på et inspirationsoplæg fra en ekstern foredragsholder, om barrierer for indføring af ny viden i klinisk brug, og hvordan man kan nedbryde disse.

Program:

14:00 Velkomst v/Professor, overlæge Celeste Porsbjerg, Lungemedicinsk afdeling, centerchef for CTF.

14:10 Videnskabeligt oplæg ved professor i pædiatri og pædiatrisk onkologi Kjeld
Schmiegelow, BørneUngeKlinikken, Rigshospitalet. Titel: ”Farmakologistik i klinikken – fra ide til europæisk implementering”.

14:40 Videnskabeligt oplæg ved projektsygeplejerske, Ph.D., afsnitsleder Bonna
Leerhøy, abdominalcenter K med titlen ”Forebyggelse af post-ERCP pankreatitis – fra idé til standard praksis”.

15:00 Videnskabeligt oplæg ved professor, overlæge Hanne Christensen, neurologisk afdeling, med titlen ”Hjerneblødninger”.

15:20 Hædring og udblik

15:30 Mødet er slut

Staff meeting er for alle ansatte på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og alt personale opfordres på det varmeste til at deltage.


Redaktør